Ons aanbod muziek
Instrumenten


Accordeon
Wie aan een accordeon denkt, denkt aan Franse terrassen, Amsterdamse cafés en feest. De accordeon heeft echter vele gezichten. Hij wordt over de hele wereld in veel stijlen bespeeld. In de klassieke muziek, wereldmuziek, Oost-Europese muziek, klezmer, popmuziek en jazz. Onze accordeonlessen zijn er daarom op gericht vele technieken en speelstijlen onder de knie te krijgen.

Basgitaar
Onmisbaar in elke band. Basgitaarklanken enkel als achtergrond bestaan niet meer. Basgitaar spelen is in de loop van de jaren veel virtuozer en interessanter geworden. ‘Plukken’ en ‘hammering’ deed je vroeger niet. Bij ons kun je verschillende technieken en stijlen leren zoals pop, rock, funk, latin, en jazz.
Met je basgitaar kun je samenspelen in bandjes, ensembles en combo’s.

Blokfluit
Geen instrument is al zo lang populair als de blokfluit. Al sinds 1500! Voor beginners een instrument dat redelijk snel is aan te leren. Daarna een instrument met ongekende mogelijkheden waarvoor veel composities zijn geschreven, o.a. door J.S. Bach. Hoewel van oorsprong een klassiek instrument, is de blokfluit ook in de popmuziek gebruikt door o.a. Led Zeppelin. In de lessen veel aandacht voor speeltechniek, ademhaling, klassieke- en volksmuziek.

Cello
De cello bestaat sinds de zestiende eeuw en heeft met zijn warme klank vele harten gestolen. Hij kan van heel laag tot heel hoog klinken en wordt daarom gebruikt voor zowel baspartijen als melodie. Er zijn vele composities voor geschreven. O.a. celloconcerten van Dvorak en Elgar. Ook in de jazz en popmuziek wordt de cello gebruikt, bijvoorbeeld door de Nederlandse band Krezip. In onze lessen wordt veel aandacht besteedt aan speeltechniek, voordracht en spelen in ensembles.

Dwarsfluit
De dwarsfluit is een opvallend instrument. Hij klinkt warm en helder, is van zilver en wordt dwars op de lippen bespeeld. Voor beginners een instrument dat redelijk snel is aan te leren. Daarna een instrument met ongekende mogelijkheden waarvoor veel composities zijn geschreven o.a. Der Zauberflöte van W.A. Mozart. Daarnaast wordt hij veel gebruikt in de popmuziek en de Latijns-Amerikaanse muziek. Onze lessen richten zich o.a. op speeltechniek, ademhaling, diverse muziekstijlen en spelen in een groep.

(Elektrische) Gitaar
Olé, de akoestische gitaar is vooral bekend van Spaanse muziek. Yeah, de elektrische gitaar vooral door de popmuziek. Beide instrumenten worden echter gebruikt in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Van klassiek tot jazz en van volksmuziek tot heavy metal. De klank van een gitaar kan tot in het extreme worden veranderd bij gebruik van randapparatuur en gitaar effecten. Onze lessen zijn gericht op speeltechniek, instrumentbeheersing, improviseren, spelen in een ensemble of band.Hoorn
De (dieren)hoorn is van oudsher een belangrijk instrument. Hij werd vanwege zijn volle klank gebruikt als o.a. jachthoorn en posthoorn. Later is hij verder ontwikkeld tot een muziekinstrument dat veel in orkesten en blaasensembles wordt bespeeld. Wanneer de koperen buis van de hoorn wordt uitgerold is hij wel 4 meter! Er is veel voor de hoorn als solo-instrument gecomponeerd. Bijvoorbeeld hoornconcerten van o.a. W.A. Mozart. Tijdens onze lessen wordt veel aandacht besteed aan speeltechniek, klankvorming en samenspel.

Klarinet
Het bijzondere aan de klarinet is dat hij zowel in de klassieke muziek als de jazz erg geliefd is. Zijn klank is veelzeggend, van warm tot scherp. De klank wordt gemaakt door te blazen op een enkel riet dat op het mondstuk is bevestigd. Er is veel gecomponeerd voor de klarinet. De meeste mensen kennen de klank uit Rhapsody in Blue van George Gershwin. In de jazz werd hij met name bekend door Benny Goodman. Tijdens onze lessen is er veel aandacht voor speeltechniek, ademhaling en voordracht.

Orgel klassiek

Het orgel wordt wel de koningin van de muziekinstrumenten genoemd. Zoveel verschillende klankkleuren uit één instrument, zo'n indrukwekkend geluid en vaak ook nog zo prachtig om te zien!

Piano 
Thuis, op school, in het café, niemand kan het laten een paar toetsen in te drukken als er een piano staat. De piano is breed inzetbaar en heeft een rijke klank. Daardoor is het al sinds eeuwen een geliefd instrument in zowel de klassieke als de populaire muziek. We geven lessen klassiek piano en piano lichte muziek (pop/jazz). Er wordt o.a. veel aandacht besteed aan speeltechniek, solo spel, samenspel, en uitvoering.

Saxofoon
De saxofoon is het gezicht van de jazzmuziek. Maar ook in de fanfare-, pop- en klassieke muziek is hij niet weg te denken. Dat hij in veel stijlen wordt gebruikt, komt doordat de klank kan verschillen van laag tot heel hoog en van warm tot scherp. De saxofoon wordt aangeblazen met een enkel riet dat op het mondstuk is bevestigd. Tijdens onze lessen is er veel aandacht voor speeltechniek, ademhaling, voordracht en samenspel.

Slagwerk
Lekker uit je dak op een drumstel. Heerlijk slaan op alle trommels en bekkens. Maar wel in de maat graag! De drummer is namelijk de ritmische motor van elke band. Bovendien moet hij op de hoogte zijn van veel muziekstijlen. Je komt hem namelijk tegen van klassiek tot jazz en van blues tot hip hop. Onze lessen zijn o.a. gericht op motoriek, techniek, stijlkennis en samenspel. Verder aandacht voor melodisch slagwerk, bijvoorbeeld marimba.

Trombone
De trombone valt op door zijn veelzijdige klank. Van warm tot schetteren met een enorm volume. Door het schuifmechanisme kun je traploos van hoog naar laag spelen en andersom, of bijvoorbeeld van de ene naar de andere toon glijden. Je komt hem vaak in blazerssecties tegen, maar ook als solo-instrument. Hij wordt in veel muziekstijlen gebruikt, van klassiek tot pop. In onze lessen o.a. aandacht voor speeltechniek, ademhaling en samenspel. 

Trompet
Wie aan de trompet denkt, denkt aan Tètètètètèèè, aanvalluuh! Of aan de taptoe die voorafgaand aan de dodenherdenking wordt gespeeld. In beide gevallen heeft de trompet een signaalfunctie. Precies daarom is hij ooit uitgevonden. Later is hij ontwikkeld tot een muziekinstrument dat in alle denkbare stijlen muziek wordt gebruikt. In een blazerssectie of solo. Van klassiek tot jazz en van volksmuziek tot pop. In onze lessen o.a. aandacht voor speeltechniek, stijlkennis en samenspel.
 
Viool 
De viool is misschien wel het populairste instrument in de klassiek muziek. Veel beroemde componisten hebben vioolconcerten geschreven. Daarnaast kom je hem in vele andere muziekstijlen tegen. O.a. jazz, tango, country, folk, pop, klezmer. In het begin misschien een beetje lastig om er een mooi geluid uit te krijgen, maar als dat eenmaal lukt dan zijn de muzikale mogelijkheden onuitputtelijk. In onze lessen aandacht voor speeltechniek, intonatie en samenspel.