Ons aanbod Theater


Foto: Bert Woltjes
Foto: Bert Woltjes
Foto: Peter Panneman

(JEUGD)THEATER                           

Welke verhalen en welke rollen spreken jou aan? Wat wil het publiek zien? Theaterlessen zijn leuk, maar ook zweten; interessant en toch filosofisch. Je leert jezelf ontdekken in toneelspelen en theater maken. Wekelijks heb je de gelegenheid samen te spelen en te ontdekken. 

Op de (jeugd)theaterschool kun je kennismaken met theater en jezelf ontwikkelen in de elementaire vaardigheden van toneelspelen. Je eigen wijze, creativiteit en lef worden geprikkeld en je krijgt oefeningen in: verbeelding, lichaamsbewustzijn, beweging, stemgebruik, improvisatie, rolopbouw, tekstbehandeling, samenspel, timing, geloofwaardigheid en reproductie. Vanaf het oriëntatiejaar wordt de ontwikkeling van je spelvaardigheid geëvalueerd, met als criteria: lef, inzet, betrokkenheid en eigenheid. Deze evaluatie vindt plaats aan het eind van het cursusjaar. Hierbij wordt aangegeven in welke groep je verder kunt.

De leerroute binnen de school loopt via kindergroepen naar de oriëntatiegroep. Eventueel kun je daarna verder in een niveaugroep of productiegroep. Ook volwassenen kunnen bij de (Jeugd)theaterschool Veendam zich ontwikkelen in theater en spel door mee te doen aan het thema- en montagetheater. Als je inmiddels warm bent gelopen of heel nieuwsgierig bent geworden naar theater geef je dan snel op. Je kunt gedurende het gehele jaar instromen.

De kosten voor 30 lessen bedragen afhankelijk van de lesduur € 170,-/€ 345,- per jaar.

60 minuten € 170,00

90 minuten € 245,00

120 minuten € 300,00

150 minuten € 345,00

 

Theaterles voor 6 tot 8 jarigen

De Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam in Cc VanBeresteyn start op maandag 8 januari met theaterles voor kinderen van 6 tot 8 jaar. De lessen zijn op maandagmiddag van 15.45 uur tot 16.45 uur en lopen door tot aan de meivakantie. In totaal gaat het om een cursus van 14 lessen. Tijdens schoolvakanties is er geen les.

Spelen is een natuurlijk fenomeen. Kinderen hebben een rijke fantasie en zetten spontaan verhalen en eigen ervaringen om in toneelspel. Voor hen is spelen een manier van leren. Door het toneelspelen ontwikkelen ze vaardigheden op het gebied van expressie, samenspel, beweging en taal.

In de lessen wordt gebruik gemaakt van spelvormen waarin met de hele groep tegelijk wordt gespeeld, zoals: vertelpantomime, teacher in role en improvisatiespel. De lessen worden verzorgd door docent theater Bert op ’t Ende. Hij is gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen. Bert werkt tevens als coach voor leerkrachten en scholen bij het neerzetten van een doorlopende leerlijn theater/spel.

Kinderen die belangstelling hebben voor theaterles, mogen gratis tweemaal een proefles volgen. De prijs van 14 lessen van 1 uur is 80 euro incl. btw.

 

 

Theaterles volwassenen


De improvisatiecursus voor volwassen leerlingen bestaat uit modules van 10 lessen van telkens een uur. woensdagavonden vanaf 11 april tot en met 27 juni van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: 80 euro incl. BTW

Aanmelden? Zie Praktische zaken