Ons aanbod muziek
Lessen miniviool


Foto Karin Weijs

Nieuw aanbod: cursus MINIVIOOL

 

De afdeling muziek van de Muziek-, Dans- en Theaterschool biedt sinds september 2012 aan leerlingen van 5 en 6 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus “MINIVIOOL”.

Deze cursus wordt gegeven in een groep van 3 tot 5 leerlingen.

Er wordt lesgegeven aan de hand van de methode “Miniviool” van Lenneke Willems, zie ook www.miniviool.nl.

 

Een prachtig cursusboek geeft de leerlingen elke week een werkblad om thuis te oefenen wat er in de les gedaan is. Er is een speciale ouderbladzijde waar staat wát er geoefend moet worden. Er wordt gewerkt aan de hand van bekende en nieuwe liedjes en met vele eenvoudige spelletjes en oefeningen om de techniek van het vioolspelen spelenderwijs onder de knie te krijgen. Bij het eerste deel zit een toverstokje, waarmee speels de stokhouding wordt geleerd. Vanaf het begin wordt gewerkt aan noten lezen, o.a. met kleurplaten. Zo kunnen de leerlingen aan het eind van het eerste jaar zowel uit het hoofd als van blad spelen.

De methode heeft twee delen die beide materiaal bevatten voor een jaar. Aan het einde ervan, eventueel ook na één jaar, kunnen de leerlingen instromen in het gewone individuele vioolonderwijs van de muziekschool.

 

De cursusvoorwaarden zijn conform de voorwaarden zoals opgenomen in de lesgeldverordening van de Muziek-, Dans- en Theaterschool. De lesduur  is afhankelijk van de groepsgrootte, maar is maximaal een uur.