Vanwege het Corona virus hebben we gisteren op advies van de GGD in overleg met het bestuur, de staf, de pvt en in lijn met beleid van scholenkoepel VCO het volgende besluit genomen:

Alle lessen bij de MDT VEENDAM vervallen per maandag 16 maart tot nadere berichtgeving, in ieder geval tot 6 april 2020.

De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie en de GGD adviseren opschorten van alle concerten, repetities en lessen. Alle groeps- en individuele lessen, gastlessen op basisscholen en schoolvoorstellingen vervallen. Ook Hoi Pippeloi lessen en de uitvoering Musicalklas.

Deze algehele sluiting kan bijdragen aan een meer geleidelijke verspreiding van het Coronavirus opdat ziekhuizen de druk over een week aankunnen. Met ons bereik vormen een groot netwerk boven tientallen scholen en honderden gezinnen in Veendam en omstreken.

– Docenten/huismeesters betalen we 100% door maar zitten thuis
– De staf blijft bereikbaar op de administratie van 10-13 uur.
– Vragen graag telefonisch of per mail
– Wij willen niet dat de zzp docent de rekening betaalt van deze maatregel en betalen individuele lessen daarom 100% door.
– In overleg met de docent maken de muziek leerlingen een plan voor thuisstudie per mail of whatsapp
– We onderzoeken of skype of facetime kan worden ingezet tijdens de reguliere lestijden.
– De examenweek muziek wordt mogelijk juni of juli
– De onderzoeken of de ballet/theater voorstelling met extra repetities (of later) kan doorgaan
– Theorie en gehoorvorming kunnen leerlingen thuis oefenen via: earz.nl

Restitutie van lesgeld is nu niet aan de orde want dit is overmacht en een zeer bijzondere situatie. Als de sluiting langer duurt dan 6 april krijgt u van ons bericht over de restitutie van lesgeld.