Ons aanbod

Danslessen

Wat wij bieden aan danslessen

In de dans wordt op kunstzinnige wijze de combinatie van muziek en beweging tot uitdrukking gebracht. Ook heel jonge kinderen kunnen al aan deze bewegingslessen deelnemen. Hierbij gaat het niet zo zeer om danstechnische prestaties. Het hoofddoel is dat zij zich door de verbinding van muziek en beweging spontaan leren uiten. De begincursus gaat uit van dat wat bij het kind van nature aanwezig is: bewegingsdrang, fantasie, ruimte-, vorm- en ritmegevoel. In de vervolgcursussen wordt er meer aandacht besteed aan het klassiek ballet en de techniek hiervan. Klik hier voor de lestijden

Ballet

Jazzballet

Klassiek Ballet

Modern Ballet

Peuterballet

Pilates

Tarieven

KOSTEN & REDUCTIEREGELING

Ballet

In de lessen ballet wordt op een speelse wijze een begin gemaakt met het aanleren van de basis techniek die wordt gebruikt in klassiek ballet. In de les is aandacht voor fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit. De les begint met improvisatie en barre oefeningen daarna gaan we verder met oefeningen over de diagonaal, en choreografieën. Tijdens de balletlessen wordt de nadruk gelegd op zowel expressie en dansplezier als op het behalen van een goede houding, coördinatie, kracht en lenigheid.

Interesse?

4 + 4 =

Q

ABC Muziek

Interesse?

10 + 15 =

Q

Jazzballet

Jazzballet is een dansvorm met een brede invalshoek waarbij verschillende dansstijlen voorbij komen zoals jazz, showdans en streetdance. De cursisten maken kennis met jazzdans, waarbij een begin wordt gemaakt met danstechniek en verbeteren van kracht en lenigheid.

Tijdens de les wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de techniek, waarbij coördinatie, kracht en lenigheid belangrijk zijn.

Interesse?

15 + 14 =

Q

Jazzballet

Interesse?

13 + 15 =

Q

Klassiek Ballet

Heb je ook altijd graag goed willen leren dansen? Dat kan bij Muziek-Dans- en Theaterschool Veendam! Er zijn al lessen voor kinderen vanaf 3,5 jaar. Heb je langer les, dan leer je echte klassieke danspassen en nog later kun je zelfs leren dansen op de punten van je tenen: ‘spitzen’. In de danslessen staan kwaliteit en dansplezier voorop. Het is belangrijk dat de techniek goed wordt aangeleerd, om  de bewegingen mooi uit te voeren, maar ook om blessures te voorkomen. De kinderlessen worden heel speels aangeboden en naarmate je langer les hebt wordt het steeds technischer. Naast de klassieke balletoefeningen doen we ook veel folkloristische dansen net als in de grote balletten van ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’.

Het allerbelangrijkste is dat je het vooral heel leuk vindt om te dansen. De lessen worden aangepast aan leeftijd en niveau van de leerlingen.

Heb je interesse? Kom een keer langs voor een gratis proefles.

Interesse?

4 + 9 =

Q

Klassiek Ballet

Interesse?

8 + 11 =

Q

Modern Ballet

Modern ballet is geïnspireerd door klassiek ballet en jazz, waarbij de basistechniek veelal overeenkomt. De bewegingen in moderne dans zijn natuurlijker en organisch van karakter, waarbij alledaagse bewegingen zoals lopen, vallen en opstaan, etc. ook onderdeel kunnen zijn van de dans. Er is hierbij veel aandacht voor het lichaam, emotie en lichaamsstaal. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan danstechniek, interpretatie van muziek en expressie. Daarnaast besteden we veel tijd aan het maken van een choreografie.

Interesse?

6 + 8 =

Q

Modern Ballet

Interesse?

14 + 14 =

Q

Peuterballet

De peuterfase is een belangrijke fase waarin kinderen de wereld om zich heen leren ontdekken. In de peuterdans lessen leren de kinderen bewegen op muziek door uitproberen, nadoen, herhalen en hun fantasie te gebruiken. Spelenderwijs leren zij woorden te geven aan hun bewegingen en ontdekken zij hun eigen bewegingstaal.Tijdens de lessen werken we met herkenbare thema’s  zoals de seizoen en Sinterklaas en kerst etc.

Interesse?

6 + 13 =

Q

Peuterballet

Interesse?

11 + 12 =

Q

Pilates

De Pilates Methode, ontwikkeld door Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. De Pilates Methode bestaat uit een gebalanceerde serie oefeningen, die worden uitgevoerd op een mat en/of met toestellen. Iedere oefening wordt gecontroleerd en met grote precisie uitgevoerd. Daarbij wordt gewerkt vanuit het lichaamscentrum: het powerhouse (de buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren). Het juiste ademhalingspatroon ondersteunt de oefening. Om dit alles uit te voeren is het belangrijk dat ook de “mind” gecenterd en geconcentreerd is. Uiteindelijk wordt iedere beweging volgens deze principes uitgevoerd, waarbij de ene gracieus in de andere overvloeit en er een volledige workout ontstaat.

Interesse?

10 + 2 =

Q

Pilates

Interesse?

12 + 9 =

Q