Ons aanbod

Theaterlessen

Onze theatercursussen

Welke verhalen en welke rollen spreken jou aan? Wat wil het publiek zien? Theaterlessen zijn leuk, maar het is ook zweten; interessant en toch filosofisch. Je leert jezelf ontdekken in toneelspelen en theater maken. Wekelijks heb je de gelegenheid samen te spelen en te ontdekken.

Klik hier voor de promofilm (door Bas van der Linden) met David in de hoofdrol.  https://youtu.be/XZ0e3Um3nLU

Op de (jeugd)theaterschool kun je kennismaken met theater en jezelf ontwikkelen in de elementaire vaardigheden van toneelspelen. Je eigen wijze, creativiteit en lef worden geprikkeld en je krijgt oefeningen in: verbeelding, lichaamsbewustzijn, beweging, stemgebruik, improvisatie, rolopbouw, tekstbehandeling, samenspel, timing, geloofwaardigheid en reproductie.

Vanaf het oriëntatiejaar wordt de ontwikkeling van je spelvaardigheid geëvalueerd, met als criteria: lef, inzet, betrokkenheid en eigenheid. Deze evaluatie vindt plaats aan het eind van het cursusjaar.

Hierbij wordt aangegeven in welke groep je verder kunt. De leerroute binnen de school loopt via kindergroepen naar de oriëntatiegroep. Eventueel kun je daarna verder in een niveaugroep of productiegroep. Ook volwassenen kunnen bij de (Jeugd)theaterschool Veendam zich ontwikkelen in theater en spel door mee te doen aan het thema- en montagetheater. Als je inmiddels warm bent gelopen of heel nieuwsgierig bent geworden naar theater geef je dan snel op. Je kunt gedurende het gehele jaar instromen.

Kindertheater

Jeugdtheater

Improvisatie toneel

Tarieven

KOSTEN & REDUCTIEREGELING

Kindertheater

Vanaf 8 jaar in 30 lessen per seizoen samen leren over toneelspelen en toneelstukjes maken. Meedoen als er voorstellingen zijn in de theaterzaal, of presentatie in de balletzaal voor bekend publiek. Bij voldoende deelname kan er ook een groep starten met leerlingen van 6 tot 8 jaar.

Interesse?

5 + 14 =

Q

Kindertheater

Interesse?

5 + 4 =

Q

Jeugdtheater

Vanaf 13 jaar in 30 lessen per seizoen leren over elementair spel, rolopbouw en theater maken. Meedoen als er voorstellingen zijn in de theaterzaal, of presentatie in de balletzaal voor bekend publiek. Bij voldoende deelnemers wordt er eventueel een niveaugroep en/of productiegroep geformeerd.

Interesse?

8 + 5 =

Q

Jeugdtheater

Interesse?

3 + 14 =

Q

Improvisatietoneel

Voor volwassenen 10 lessen in improvisatietechniek. Ook beschikbaar voor toneelverenigingen. Eventueel daarna doorgaan in een groep voor thema- en montagetheater

Interesse?

2 + 1 =

Q

Improvisatietoneel

Interesse?

6 + 11 =

Q