Studio

Parkstad studio brengt het beste van veel werelden samen. Super flexibele inzet van het digitaal opnemen en de warme klank van prachtige analoge outboard apparatuur, de beste microfoons, een keur aan prachtige instrumenten en versterkers en uiteraard de kennis van geroutineerde technici en docenten.

 

De studio is onderdeel van Stichting Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam en Theater vanBeresteyn en is gehuisvest in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Door het uitgebreide Dante (audio) netwerk is iedere ruimte van het cultuurcentrum om de toveren tot een recording-room. Van bezemkast tot theaterzaal en alles wat daar tussen zit. Onze balletzaal is te gebruiken als een weergaloze reverb-room en wil je een John Bonham drumsound dan zetten we het drumstel in de trapopgang.

De mogelijkheden zijn haast oneindig. Voor een simpele opname in een lokaal rekenen we € 150,00 per dagdeel. Dit is inclusief één technicus. Een dag in de studio kost € 300,00, twee dagen € 500,00. Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW vanaf 21 jaar.
Neem voor een offerte op maat contact met ons op.

Met je band op zoek naar een (goed uitgeruste) repetitieruimte?
Er zijn zeker mogelijkheden om met je band te oefenen in de Parkstad Studio. Op dagen/ dagdelen wanneer de studio niet in gebruik is door activiteiten van de MDT is het mogelijk de ruimte te huren. In principe zijn dit de vrijdagavonden.
Informeer gerust naar de beschikbaarheid: 0598- 317747 of per email: huismeester@mdtveendam.nl.

 

Studio 1

Studio 1 is een klassieke opname studio met een ruime main-room, een ruime booth en een uitstekend klinkende control-room. Iedere ruimte in het cultuurcentrum is latency vrij aangesloten door het uitgebreide Dante netwerk. Deze ruimtes beschikken over een ruime keuze aan slagwerken, gitaar- en basversterkers. Een overzicht van de beschikbare  DAW, microfoons, pre-amp’s, instrumenten, versterkers en outboard is aan te vragen via 0598-317740.

Mastering studio

De controle room van studio 1 is door de uitstekende akoestische specificaties en speciale masteringgrade apparatuur zeer geschikt als mastering studio. Kijk voor een overzicht van masteringsoftware en outboard op de apparatuurlijst.

Studio 2 Producer studio

Studio 2 is een producer studio met een prachtige collectie vintage en moderne synthesizers, een akoestische Yamaha C1 piano en een latency-vrije verbinding met studio 1. Ook is deze ruimte gekoppeld met onze vleugelkamers. Kijk op de apparatuurlijst voor een overzicht van DAW, microfoons, pre-amp’s en outboard. Op de instrumentenlijst staat het overzicht van instrumenten en versterkers.

Studio 3 Writers room

Studio drie is ingericht als een writers room met een akoestische Yamaha C1 piano en Dante aansluiting met de overige ruimtes.

Vleugelkamers en podium

We beschikken over 5 zeer goed onderhouden en gestemde vleugels.

Steinway A188
Grotrian Steinweg 189
Yamaha C7 concertvleugel
Yamaha C5
Yamaha G2
 
( 1,90 meter)
( 1,89 meter)
( 2,27 meter)
( 2,00 meter)
( 1,70 meter)
 
Oranje kamer
Groene kamer
Theater podium
Oranje kamer
Foyer
 
Steinway A188
Grotrian Steinweg 189
Yamaha C7 concertvleugel
Yamaha C5
Yamaha G2
 
Oranje kamer
Groene kamer
Theater podium
Oranje kamer
Foyer
 
Zowel de theaterzaal als beide vleugelkamers zijn aangesloten op het Dante netwerk en zijn voor alle studio’s latency vrij bereikbaar. Kijk voor een instrumentenoverzicht op de instrumenten lijst.

De vleugels en onze 13 piano’s worden zeer regelmatig gestemd en goed onderhouden. Toch kan het zijn dat u een extra stembeurt wilt voor een opname. Deze kosten worden dan doorberekend.

Zowel de theaterzaal als beide vleugelkamers zijn aangesloten op het Dante netwerk en zijn voor alle studio’s latency vrij bereikbaar. Kijk voor een instrumentenoverzicht op de instrumenten lijst.

De vleugels en onze 13 piano’s worden zeer regelmatig gestemd en goed onderhouden. Toch kan het zijn dat u een extra stembeurt wilt voor een opname. Deze kosten worden dan doorberekend.

Theaterzaal

Voor grote projecten zoals het opnemen van orkesten is het mogelijk gebruik te maken van de theaterzaal. Zowel op het podium als in de zaal zelf door het inschuiven van de tribune. Ook maken we regelmatig op het podium opname’s met de Yamaha C7 concertvleugel.

Door het drukke programma van het theater is dit alleen mogelijk door ruim van te voren te reserveren, bij voorkeur in de zomerperiode. Er worden ook regelmatig live registraties gemaakt van concerten of optredens. Daarbij is er ook een mogelijkheid tot livestream en cameraregistratie.

Voor grote projecten zoals het opnemen van orkesten is het mogelijk gebruik te maken van de theaterzaal. Zowel op het podium als in de zaal zelf door het inschuiven van de tribune. Ook maken we regelmatig op het podium opname’s met de Yamaha C7 concertvleugel. Door het drukke programma van het theater is dit alleen mogelijk door ruim van te voren te reserveren, bij voorkeur in de zomerperiode. Er worden ook regelmatig live registraties gemaakt van concerten of optredens. Daarbij is er ook een mogelijkheid tot livestream en cameraregistratie.

Muziek-, Dans- en Theaterschool

De muziek-, dans en theaterschool beschikt over 12 lesruimtes. 5 leslokalen met een Yamaha C1 piano, AMV lokaal met Yamaha C1 piano, 2 slagwerk/combo lokalen in de popkelder,

een balletzaal met grote spiegelwand, een theaterlokaal met spiegelwand en 2 prachtige vleugelkamers. Alle ruimtes zijn in principe te gebruiken voor opnames.

De muziek-, dans en theaterschool beschikt over 12 lesruimtes. 5 leslokalen met een Yamaha C1 piano, AMV lokaal met Yamaha C1 piano, 2 slagwerk/combo lokalen in de popkelder, een balletzaal met grote spiegelwand, een theaterlokaal met spiegelwand en 2 prachtige vleugelkamers. Alle ruimtes zijn in principe te gebruiken voor opnames.

Overige ruimtes

Het cultuurcentrum beschikt over nog veel meer ruimtes. Door de uitstekende netwerkfaciliteiten en Dante audio is er nauwelijks een grens aan de mogelijkheden.

Contact informatie

bezoek-en postadres: Museumplein 5F, 9641 AD VEENDAM

tel: 0598-31 77 40

e-mailinfo@mdtveendam.nl