Presentaties Muziek-, Dans- en Theaterschool Ensemblemaand op 13, 14 en 15 februari in vanBeresteyn
Leerlingen van Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam (MDT) presenteren zich als afsluiting van de 5e editie van de jaarlijkse Ensemblemaand. Individuele wekelijkse lessen zijn gericht op instrumentbeheersing, leesvaardigheid en muzikale ontwikkeling. Het spelen in een ensemble leert de leerlingen samen te spelen en toe te werken naar een uitvoering op het podium. Afhankelijk van leeftijd en niveau wordt ingedeeld in diverse stijlen. Dit kan in een pop- en rockbands, slagwerk-, renaissance- of barokensembles, symfonieorkesten,  klezmergroepen, blaasorkesten en wereldmuziekgroepen.

Dinsdag 13 februari
Maar liefst 12 bands treden op in de Nedmagzaal van theater vanBeresteyn. Om 19.00 uur starten de bands onder leiding van vier bandcoaches.

Woensdag 14 februari
De woensdagmiddag staat in het teken van de jongere MDT leerlingen met een kinderkoor van de Algemene Basis Cursus Muziek, een schoolorkest van beginnende leerlingen (o.l.v. Wim Lever) en een strijkorkest met daarin de leerlingen cello en viool (o.l.v. Hobert Rinsma). Die voorstelling wordt begeleid door een docentenband in de foyer van Cultuurcentrum van Beresteyn. De entree is gratis.

Donderdag 15 februari
Op donderdagavond zijn er zeer gevarieerde uitvoeringen in de NedMagzaal van Theater vanBeresteyn. Dan zijn diverse orkesten en ensembles te horen met zowel klassieke als lichte muziek. Als onderdeel van de avond presenteert het Veendammer symfonieorkest Educa Symfonia zich met salonorkest Las Ninas en leerlingen MDT. Ook speelt het barokensemble van Siska Sennema, een speciaal bijeengekomen strijkorkest van leerlingen ouder dan 14 jaar. Zij repeteerden drie weken onder leiding van viooldocent Anne Fleur Plantinga.

Vrijdag 16 februari
Gitaren-ensemble olv Egbert Beers. Piano duo’s en trio’s van o.a. Stefanie Rotzsch. Locatie: Jonckherenzaal (boven de bieb)

13 febr.   MDT Pop- en Rockbands                                                           19.00 uur – € 3,00
14 febr.   Kinderkoor ABC Muziek / schoolorkest / strijkorkest             16.30 – 17.30 uur – gratis
15 febr.   Orkesten en ensembles                                                             19.00 uur – € 3,00
16 febr.   Gitaren-ensemble                                                                       19.00 uur – gratis 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via www.vanberesteyn.nl
Meer info: www.mdtveendam.nl