Op dinsdagavond 28 november zal het allereerste Veendammer Sport & Cultuur Gala plaats gaan vinden. Een avond in het teken van lokale sporters, cultureel talent en hun sport- & cultuuraanbieders.
Wie verdient volgens jou de eer en de prijs van €250, als winnaar van één van de categorieën? Via onderstaande link, kan een team of individu aangedragen worden voor zijn of haar bijzondere culturele of sportieve prestatie. Een nominatie hoeft niet per se uit de sportclub/ cultuuraanbieder te komen. Ouders/ verzorgers, vrienden, familie, iedereen kan een team of individu aandragen. Per categorie staat uitgelegd waar de culturele of sportieve prestatie aan moet voldoen.
Voorwaarde om iemand te kunnen nomineren:  Hij/ zij woont in de gemeente Veendam of hij/ zij/ het team, sport bij een sportclub/ aanbieder in de gemeente Veendam. Er kan genomineerd worden t/m woensdag 8 november.

Klik hier om te nomineren!

Hieronder vind je de categorieën waarin sport- & cultuurtalent genomineerd kan gaan worden.
Voor de categorie Cultuur geldt:
Voor cultuur zijn er vier mogelijke categorieën om te nomineren:
1. Hart voor cultuurprijs  Voor deze prijs kan een vrijwilliger, een vereniging of organisatie of zelfs een cultureel evenement genomineerd worden. De Hart voor Cultuurprijs is een waarderingsprijs. Hierin staat de maatschappelijk waarde van cultuur voorop. Dus ken jij iemand die alles voor de culturele vereniging/ aanbieder over heeft? Of ken je een organisatie die zich op een bijzondere manier heeft geprofileerd? Zet hem/ haar of de vereniging/ organisatie in het zonnetje en nomineer ze!
2. Cultuurtalent van het jaar t/m 16 jaar (geboren voor 1 januari 2006)  Het aanstromend cultuurtalent kan genomineerd worden als hij/zij of groep, een bijzondere prestatie heeft geleverd binnen zijn of haar discipline. 

3. Aanstormend cultuurtalent van het jaar (geboren na 1 januari 2006)  Het cultuurtalent kan genomineerd worden als hij/zij of groep een bijzondere prestatie heeft geleverd binnen zijn of haar discipline.

 4. Oeuvreprijs cultuur  De Oeuvreprijs Cultuur is een onderscheiding voor een kunstenaar uit de gemeente Veendam met een uitzonderlijke carrière of presentatie op het hoogste niveau.

Categorieën Sport
1. Team van het jaar    2. Uniek Sporter van het jaar   3. de Breedtesportprijs   4. Sporter van het jaar (lokaal)   5. Topsporter van het jaar